|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neuveritelne kolko
Od: Peter I
|
Pridané:
6.3.2014 9:07
rokov sa drzi format JPG
|
|
Re: neuveritelne kolko
Od: lt@
|
Pridané:
6.3.2014 9:08
A ta sfina tcp/ip tiez :)
|
|
Re: neuveritelne kolko
Od: 654321.
|
Pridané:
6.3.2014 11:48
Vsak to, nie a nie prejst na IPv6, kolko problemov by uz bolo vyriesenych.
|
|
Re: neuveritelne kolko
Od: heeeeh
|
Pridané:
6.3.2014 12:22
no kolko?
|
|
Re: neuveritelne kolko
Od: _jupiii
|
Pridané:
6.3.2014 12:47
42
|
|
Re: neuveritelne kolko
Od: .em
|
Pridané:
6.3.2014 19:27
co JPG, ale GIF nabera druhy dych :)
|
|
10 percen
Od: jozkoooo
|
Pridané:
6.3.2014 9:21
desat percent a chleba bude lacnejsi?
|
|
Re: 10 percen
Od: lolo21
|
Pridané:
6.3.2014 9:47
ano
|
|
Re: 10 percen
Od: kigy
|
Pridané:
6.3.2014 10:07
Chlieb je lacnejsi uz teraz.
Staci nebyt lenivy a upiect si ho doma.
Chutnejsi, vonavejsi, OVELA dlhsie vydrzi, viem co do neho davam.
Ked si zratam naklady, tak je ovela lacnejsi.
(vlastny cas a pracu neratam, je to pre mna neocenitelny relax)
No co jozinko, co das teraz?
Nemas na to cas, nevies ako na to, nemas na muku, nemas ruru na pecenie.....rychlo daj nejaku sprostost, nech sa zasmejem.
Pravdou je, ze si lenivy a ocakavas, ze sa vsetko zmeni same od seba.
Ze ty len natrcis paprce a poziadas o lacnejsie....vsetko.
Hov..o ti treba a nie nieco lacnejsie, nezasluzis si, ty lenivy smrad.
|
|
Re: 10 percen
Od: 2Maniak.
|
Pridané:
6.3.2014 10:11
No nemyslím si.
Alebo nám u napíš kompletný recept.
|
|
Re: 10 percen
Od: kigy
|
Pridané:
6.3.2014 10:30
To, ze ty nemyslis je nam tu zname uz dost dlho.
Receptov mas na nete kolko len chces.
Vyberies si presne podla tvojej chute.
Pochybujem, ze napisanie receptu by ta osvietilo a zacal by si mysliet.
Myslenie a ty?
Nezartuj! :-)
|
|
Re: 10 percen
Od: kigy
|
Pridané:
6.3.2014 10:55
BTW, dufam, ze si pochutnavas na chlebe, do ktoreho je pri vyrobe pridavany aj stary (casto krat plesnivy) chlieb.
Bezne je ho v "cerstvom" chlebe 20-30%, v tych lacnejsich az 50%.
A to neratam vsetku chemiu okolo toho, zmrazovanie poloupecenych chlebov, rozmrazovanie a dopenanie az tesne pred predajom.
Dufam, ze si na tom zradle (inak sa to nazvat neda) pochutnavas kazdy den a ze to davas aj svojim detom (ak nejake mas).
Overitelnych zdrojov, testov kvality, chemickych rozborov, mas na nete dost a dost...
|
|
Re: 10 percen
Od: 2Maniak.
|
Pridané:
6.3.2014 11:00
Neviem aké staré recepty máš na Internete. Bežne a to v mnohých pekárňach sa dáva do nového cesta kvôli základu pre kvasenie aj starý chlieb, asi 10%. To aký, je teraz nedôležité. Napíš mi tu recept, podľa ktorého upečieš ten do neba ospevovaný chlieb.
Chcem tak veľa?
|
|
Re: 10 percen
Od: quix_
|
Pridané:
6.3.2014 11:18
obycajne si myslim ze si vyplachnuty ale teraz by som si aj ja precital recept podla ktoreho robi doma chlieb :D
|
|
Re: 10 percen
Od: kigy
|
Pridané:
6.3.2014 11:53
Len kvoli quinxovi.
200g raznej muky + 600g psenicnej muky
(viac raznej drzi dlhsie vlhkost)
1 PL soli (niekedy viac, je to podla chuti), 1CL rasce
1 roztlaceny uvareny zemiak
(ja pridavam aj jednu stredne velku, do karamelova, na troche masla oprazenu cibulu, VYCHLADNUTU!)
1 PL cukru
2 dcl DOMACEHO KVASKU
kysle mlieko, alebo kefir, alebo jogurt, alebo voda, alebo mlieko na dosiahnutie spravnej tuhosti cesta.
(radsej kysnute mliecne veci, dodaju lepsiu chut a trochu urychlia kvasenie cesta)
Pokracovanie nizsie.
|
|
Re: 10 percen
Od: kigy
|
Pridané:
6.3.2014 11:53
Vymiesit, pomucit, zakryt a nechat kysnut V CHLADNICKE, alebo studenej miestnosti, najlepsie cez noc.
Na druhy den rano vybrat, nechat 1-2 hodiny oddychnut v kuchyni (uz netreba miesit).
Vyhrejem ruru na 250'C vyklopim cesto do janskej misy (osvedcila sa mi kvoli tvaru chleba) a dam piect.
Po 15 min. stiahnem teplotu na 200'C.
Upeceny by mal byt po cca 40-45 min.
Vyklopit na mriezku, potriet slanou vodou a nechat vychladnut.
Namiesto rury, sa moze piect v remoske (tej vacsej), usetri to trochu energie a vysledok je rovnaky.
K tomu zlemu vtipu, ze stary chlieb sa pridava na podporu kvasenia...
To je odrb pre neznalych!
Je to len a jedine, zlacnovanie vyroby, nic viac.
Dobry a pravy chlieb sa pecie bez pridavania stareho! Potvrdia stari majstri pekari.
|
|
Re: 10 percen
Od: kigy
|
Pridané:
6.3.2014 13:09
Dufam, ze netreba pisat, co je to domaci kvasok?
Nie, to nie su kvasnice (drozdie), ale doma zarobeny, zivy kvasok.
|
|
Re: 10 percen
Od: 345345
|
Pridané:
6.3.2014 14:01
ako sa robi ten kvasok?
|
|
Re: 10 percen
Od: kigy
|
Pridané:
6.3.2014 14:24
Takto.
http://tinyurl.com/n5e3kah
Da sa kupit aj suseny, ale s takym zatial nemam skusenosti.
Zakladom je hygiena pri zakladani a manipulacii s kulturou, no a najdenie toho spravneho miesta.
Mam vyskusane, ze sa da aj zmrazit a pouzit neskor.
|
|
Re: 10 percen
Od: 2Maniak.
|
Pridané:
6.3.2014 19:09
Ďakujem.
Aj keď Ťa chytím za slovo.
Lacnejší o polovicu ani zdaľeka nebude a ešte tie prvé kusy strááááášne dlho budú trvať.
Inak to vyzerá dobre. A zrejme aj celkom chutne.
A keď sa niekedy budem nudiť, o pol roka, tak to vyskúšam.
Hádam si čosi pripomieniem z čias mojej mamky...
|
|
Re: 10 percen
Od: kigy
|
Pridané:
6.3.2014 23:48
Nemas za co.
Vsetko je to len o rutine.
Ked si zvyknes, tak iny uz jest nebudes.
A to strasne dlho....
Ked sa to naucis robit, tak si naraz zamiesis cesto na 2-3-4 chleby a urobis ich naraz.
Jeden na konzumaciu a zvysok do mrazaku a vytiahnut podla potreby.
|
|
Re: 10 percen
Od: raz100raz200
|
Pridané:
6.3.2014 14:40
Tu s kompletnym postupom aj pre lavorukych. http://www.anorwen.net/2014/02/16/kvaskovy-chlieb/
|
|
Re: 10 percen
Od: prihlásený užívateľ
|
Pridané:
6.3.2014 10:12
Príde Ivan Gašparovič do potravín a šepká: Chleba, krájaný, ale celý, jeden kus myslím, a možno, že spolu aj viac kusov celého, ale krájaného, a že je dobre, keď je tu tá možnosť, mať vždy celý, aj keď len kúsok, dokonca celý národ môže, že aj keď možno nie všetci, tak niekto určite, aspoň na polovicu myslím, niekto viac alebo menej a som rád, možno aj viacerí, že môžem ja, a to nielen ja, ale všetci, ktorí môžu, tak spolu mať aj jeden aj dva kusy, pretože minimálne dve štvrtiny chleba to je celá polovica, aj keď len krájaná, ani nie veľká, ani nie malá, ale celá, a to je dobre si myslím.”
|
|
Re: 10 percen
Od: retardovaný sulikovec
|
Pridané:
6.3.2014 11:14
Ty si ešte nevidel celý nakrájaný chleba? Mama ti asi balí len salámové žemle že.
|
|
Re: 10 percen
Od: Blava né
|
Pridané:
6.3.2014 11:15
Alebo paštékové rožky. :)
|
|
Re: 10 percen
Od: kalkulacka 365
|
Pridané:
6.3.2014 14:35
ja odporucam, ked planujete robit jednohubky. Rozky dajte nakrajat do toho krajaca na chleba v obchode. usetri to kooopu cau a vyzera to pekne.
|
|
Re: 10 percen
Od: bbecek
|
Pridané:
6.3.2014 20:26
A pokladnicka ich potom znova posklada a a nablokuje?
|
|
Re: 10 percen
Od: prdlajs
|
Pridané:
7.3.2014 4:22
Ako vravi Telekom - zazime to spolu!
|
|
Re: 10 percen
Od: ___
|
Pridané:
6.3.2014 11:17
Do not feed the trolls.
|
|
Re: 10 percen
Od: jozkooooo
|
Pridané:
6.3.2014 11:41
maz pravdu nemam ruru, muku mam. Aka to je sprostot ket nemam ruru? som v podnaime. a tu nieje rura.
|
|
Re: 10 percen
Od: Cpx
|
Pridané:
7.3.2014 11:00
Naklady na upecenie vlastneho chleba su vyssie ako kupenie v predajni. Ta automaticka pec zozere viac prudu ako sa da kupit hromadne v obchode.
|
|
preco ma furik jedno koleso
Od reg.: čak noriz
|
Pridané:
6.3.2014 9:24
namiesto mozjpeg sa to mohlo volat kratsie- mozeg
|
|
jpegmini.com
Od: shiby
|
Pridané:
6.3.2014 9:56
Vybornu efektivitu ma aj soft od jpegmini.com, clovek skoro nerozozna rozdiel a pri tom sa niekedy aj 5 nasobne zmensi velkost obrazku...
|
|
Re: jpegmini.com
Od: macbookpro
|
Pridané:
6.3.2014 10:00
ket mas cr monitor, na moiom Mac Book Pro 8GB 2.4GHz Retina Displej 2500x1400 rozdiel vydim hnet
|
|
Re: jpegmini.com
Od: JEBECTO?
|
Pridané:
6.3.2014 10:06
joskoooooooo0000ooo?
|
|
Re: jpegmini.com
Od: 'PPQ'
|
Pridané:
6.3.2014 10:06
to mash neiaku specyalnu retinu, lebo ta moia nema 2500 ale vjac
|
|
Re: jpegmini.com
Od: jozkooooo
|
Pridané:
6.3.2014 10:09
som saukruhlil
|
|
Re: ket mas cr monitor
Od: Rudolf Dovičín
|
Pridané:
7.3.2014 0:37
Ako si prišiel na to, že každý CRT monitor má horšie farby ako Tvoje hnilé jabĺčko?
|
|
Re: jpegmini.com
Od: Cpx
|
Pridané:
6.3.2014 10:19
Jpegmini je kokotina jak traky.
Skusal som v gimpe zrobit jpg s PNG obrazku v brutalnej kvalite s deviant artu.
5MB PNG -> 5000x4000 resize na 1000x800 -> 100 quality JPEG = 300KB
kvalita obrazku zatial dobra
Jpegmini -> 91KB kvalita sla znacne dole
otvorenim toho isteho jpeg obrazku v gimpe a znizenim kvality jpeg 100->83 dostaneme 88KB subor ktory vyzera takmer identicky ako ten jpegmini. (pouzite nastavenia:progressive,optimized, smoothing 0, subsampling 4:4:4, DCT - floating point
Takze jedine co ten predrazeny jpegmini robi je to ze znizuje kvalitu jpeg kompresie aby ziskal mensi subor. Fakt epic win podnikanie a idioti to zeru.
|
|
Re: jpegmini.com
Od: tzshgfs
|
Pridané:
8.3.2014 19:07
Nehuč
|
|
Prihára ?
Od: moc.su.ku.oc.vog
|
Pridané:
6.3.2014 10:08
Pekná línia. Microsoft, Google, Mozilla.
Does this lane end here ?
http://dopice.sk/8LG
http://dopice.sk/8LH
http://dopice.sk/8LI
|
|
qqwertyuiio
Od: qwdqwdqwdqwdqd
|
Pridané:
6.3.2014 10:46
Ja som rebel ja pouzivam .png vsade, kazdy vie, ze jpg vynasli nacisti za 2 svetovej na vyhladavanie zidov za pomoci robotickych psov, USA reptiliani, ale potom ako hitler zbehol na ich stranu to taja. Neskor sa tato technologia dostala do ruk zionistom z matrixu ktory nas ovladaju prave cez google ads, preto chcu aby sa sa jpg rychlejsie nacital a dostal pod kontrolu zbytok populacie...
|
|
Re: qqwertyuiio
Od: janc1c1
|
Pridané:
6.3.2014 11:17
png pouzivam na vsetko okrem fotiek, fotak totiz uklada do jpeg
|
|
Re: qqwertyuiio
Od: qwdqwdqwdqwdqd
|
Pridané:
6.3.2014 11:18
Sak to vravim, su vsade !
|
|
Re: qqwertyuiio
Od: SA0904001
|
Pridané:
8.3.2014 3:07
Fotaky, hlavne tie lepsie ukladaju aj do RAW, takze je irelevantne do akeho formatu uklada fotak. Co vsak irelevantne nieje, je fakt, ze na com budes fotky prehravat, to znamena, ze dnes ak kupis nejake zariadenie ktore zobrazuje nejaky typ multimedii, napriklad obrazky, tak bude schopne zobrazit obrazky v JPG. A je jedno ci to bude mobil, lcd, fotoramik, mp3 prehravac...
|
|
a čo takto PNG?
Od: Samael
|
Pridané:
6.3.2014 15:37
Na všetku syntetickú grafiku (90% obsahu webov) je jednoznačne vhodnejší formát PNG (dosiahne sa lepšia vernosť a menšia veľkosť súboru). Preto nechápem, prečo sa nepoužíva oveľa viac. JPG je dobré len na fotky.
|
|
Re: a čo takto PNG?
Od: b2un0
|
Pridané:
6.3.2014 16:43
To je pravda, ale stačí, ale ak je to zložitejšia grafika s rôznymi gradientmi alebo proste upravená fotka, PNG to už dobre nezvláda. Tak preto.
|
|
5znak
Od: XMen
|
Pridané:
6.3.2014 16:18
Kde by dnes bol JPEG bez porna? ;)
Toto je vyborny krok od mozilly, hned sa zmensi svetovy traffic.
|
|
zaujimave
Od reg.: Pjetro de
|
Pridané:
6.3.2014 17:21
Zaujimave: JPG nicim nenahradzovat (pretoze presadit iny format nedokaze ani Chuck Norris), ale mu zlepsit kompresiu.
Len mi unika zmysel pri dnesnych a hlavne buducich rychlostiach netu, ktory zacina byt cely v filmoch.
|
|
Re: zaujimave
Od: freddi
|
Pridané:
8.3.2014 3:00
Presne nieco podobne ma napadlo, mladez si prezera youtube v HD, warezaci seeduju gigabajty HD porna, stahuju sa stovky MB serialov, bezne si ludia raz za cas pustaju online radia a mozilla ide riesit JPG obrazky casto malych velkosti; zmensovat velkost objektov z 1MB na 0.9MB ktorych je na stranke malo, casto 0... No proste zaujimave.
|
|
2394820842
Od: suxi
|
Pridané:
7.3.2014 7:46
kedze ide o mozillu, ten enkoder bude mat pravdepodobne brutalnu spotrebu pamate a naviac ju bude mrte leakovat...
|