neprihlásený Utorok, 16. apríla 2024, dnes má meniny Dana, Danica
Diskusia: Rozličný HW


Pridať nový príspevok
                               
 

dobry mam novy dlink 2641R cierny ten malicky a stale ho treba vypnut a zapnut nakolko na nom stale mrzne wifi.da sa nejak prehrat firmware donho? vdaka
 

preco sa pytas tu? Pytaj sa na zakaznickej linke poskytovatela, su 2 verzie tohoto routra, ci ma aj ten mensi/novsi vydany novy firmware si pozri na strankach tkomu.
Nemam s tymto routrom ziaden problem, akurat neverim ze to je chyba wifi a pomoze prehrat fw. Problem bude inde, skor hw chyba, alebo nekompatibilita s wifi zariadeniami co tam pripajas.
Neskusas nahodou na tento router pripajat naraz vela zariadeni? S tym ma dlink pokial viem velke problemy a nezvlada to. To "vela naraz" je u dlinku mozno tak 5 a viac.
 

no maximalne 2 zariadenia sa nanho pripajaju tlaciaren a mobil.vdaka
 

Ahojte mam internet cez mikrowlnku teda klasicky lan kabel ktor mam teraz v pocitaci , dostal som sa k wifi routru ADSL -PIRELLI, je mozne tento router nastavit aby som mal z toho doma wifi siet?
da routru sa viem pripojit ale akosi to neviem nastavit , mozno ze to ani nieje mozne stymto routrom. tak sa chcem spytat . diky
 

Potrebujem vedieť skutočný dosah v m + pristupnosť cez
prekážky ako sú steny.Ďakujem.
 

Dobry deň ak mate problemy s wifi pište mi na wifiinformacie@gmail.com alebo erikvavrak@gmail.com
 

Mam od tcomu router dlink 2641r, ktory obcas mrzne. Reklamoval som ho a zo servisu som dostal odpoved, ze tento modelovy rad umoznuje pripojit max. 5 wifi klientov. Ak sa ich pripoji viac, zamrzne, treba ho vypnut a zapnut. Da sa s tym nieco robit, alebo sa s tym musim zmierit? Pri kupe ma na to nik neupozornil.
 

pouzivas N-kovu rychlost?
 

Mam nastavene auto (b/g/n) tak neviem. Skusal som nahrat FW od vyrobcu (1.09), hlási ze subor neobsahuje firmware.
 

skus dat max to g-cko, co to urobi
do tkomackeho routra sa da nahrat len ich fw, neviem, to sice uplne naisto, ale tkom mal vzdy nieco svoje extra a aj to extra orezane.
 

Skusal som enko aj gecko, ak pripojim viac ako 5 wifi klientov spolahlivo klakne. Dalo by sa to vyreklamovat v tcome? Na tento fakt ma neupozornili.
 

Ahoj,

ako si vyriešil problém s max 5timi wifi klientami? Tiež mám tento problém.

Vopred vďaka za odpoveď.
 

Zdravim mam wifi router z T-Comu DSL-2641R a potreboval by som ho zapojit nasledovnym sposobom, v praci mame kabel s koncovkou RJ45 v ktorom je internetove pripojenie pretoze ak ho zapojim do PC tak mi normalne funguje internet na pocitaci, potreboval by som toto internetove pripojenie spojazdnit na wifi vlastne aby som sa nemusel pripojovat cez kabel ale aby sme mali pristup na internet cez wifi, da sa tento router na nieco taketo pouzit? alebo musim kupit wifi router, alebo da sa to vobec tymto sposobom spojazdnit? Dakujem.
 

Potrebujes nato bud router s wifi, alebo AP. Ci to bude fungovat zavisi od nastaveni siete u vas v praci. Ale keby som bol u vas adminom, tak za toto ti zlomim ruku...
 

preco lamat ruku?
 

No, lebo je to neautorizovany zasah do siete, ak nemas povolenie.
 

povolenie samozrejme ze je inak by som to neriesil
 

neda, co by si cakal od dsl routra? A este osekaneho zo strany tkomu.
 

Tento by to zvladol AirLive WL-5460AP?
 

Myslis ze tento by to zvladol?
 

Zdravim, aky wifi router by si mi teda odporucal samozrejme co najlacnejsi ked to budem pouzivat len pracovne. Dakujem.
 

Zdravim, vymenil som znamemu original Vigor adsl router za D-Link DSL-2751. Internet v pohode ide ale Magio nie. Na zakaznickej linke mi bolo povedane ze ich routre su ,,specialne nastavene''. Neviete nahodou ci sa aj ten D-Link da ,,specialne nastavit'' ? :) dakujem
 

Ahoj poriesilo sa to nejako s DSL-2751 a magiom prave som ho kupil a mam ten isty problem ze to magio nejde
 

a naco si ho kupoval ked vies ze na nom magio tv nejde?
 

Od decembra si idem dat VDSLko,len pockam este na alternativcov,ktori by mohli ponuknut lepsiu cenu.Videl som na webe Telekomu,aky ponukaju router k VDSL,na tom nieje nic zle,som ale trosku narocnejsi pouzivatel a hladam VDSL router,ktory ma aj USB a dalsie nastavenia.Trosku som popozeral net a nasiel som len dve zariadenia,ktore by splnali moje poziadavky ide o Asus DSL-N66U http://www.asus.com/sk/Networking/DSLN66U/
a este Zyxel VMG1312-B Series ale ten sa momentalne nikde na Slovensku nepredava. Tazko z Vas bude mat niekto s tymito zariadeniami skusenosti,skuste mi aspon napisat nazor na znacky Asus a Zyxel co sa tyka sietovych zariadeni,ako sa vam pozdavaju tieto mnou navrhnute zariadenia a ako sa potom nastavuje DSLko,ked mam vlastne zariadenie a nie od providera,ci s tym nie je nejaky problem a poprosim Vas aby ste mi nepisali veci ako modem od operatora a nech si k tomu pripojim vlastny router.
 

Ahoj,

mas pripojeny Assus N66U? Ako to slape? Je to sice dost draha masina, ale ked nemas inu moznost pripojenia ako ADSL/VDSL, je to asi ta najlespia volba. Pozeral som VDSL modemy/route , ktore ponukaju v CZ, nic moc:

http://www.adsl.cz

dik za info

 

Cavte mam tento model od DLinku DSL-2641R a nemam dsl ale wifi mozem to zapojit do jedneho zo 4 LAN a budem to zdielat cez Wifi? ak ano ako sa to nastavuje?
 

nie, kup si wifi router
 

Chcem sa opýtať či sa dá cez D-link dsl-2641R napojiť internet naraz cez kábel a zároveň mať zapnuté wifi, alebo či to treba každé osobitne zapnúť. Ďakujem

 

citam otazku ale nechapem, co sa chces pripojit naraz aj kablom aj cez wifi?
 

ano, ale to sa neda, ci nie??
 

Zdravim potreboval by som pomoc. Nesiel mi net cely den (blikala ikonka dsl len) tak som skusil tovarensky reset no po resete sa nemozem dostat do nastaveni modemu. user/user nefunguje ako i moje stare heslo. skusal som s capsolockom aj s velkym prvym aj vselico admin /admin napr. ale nic nejde. daka pomoc? dakujem
 

heslo zalezi od routeru,
user/user, user/ucitel, admin/admin, admin/profesor
alebo admin a heslo mas na zadnej strane routeru
 

ahojte, poprosim o pomoc pri vyplneni dotaznika: www.iankety.sk/dotaznik/268653403/
Dotaznik sa zaobera nástrojmi priameho marketingu u telekomunikacných operátorov.
 

Mám takýto problém.Keď som pripojený cez Wi-Fi na Vigor 2700 šlape bez problémov, až do vtedy, kým sa nepripojím z ďaľším notebookom, ktorý je bližšie k routru.Vyzerá to tak, ako keby ten router pridelil moju adresu tomu so silnejším signálom, lebo po reštarte routru už to fachá. Dík za dpoveď.
 

tak si IP nastav napevno a nebude to robit problemy, mozno
 

po update na tento fw net viac nesiel ako isiel po navrate na starsi co je tu facha v pohode dakujem za starsi fw
 

dobrý den ja sa vás chcem spytať mam notebook na ktorom mi ide wifi ale stale mi piše načitava sa sietova adresa a nechces ma pripojit a na inych notebookoch ide normalne net ale mne na notebooku to robi preco a co mam spravit aby mi islo
 

Zřejmě NB již potřebuje reinstalovat OS.
 

Zdravim, chcel by som sa vas opytat, ci sa da router D-Link 2641R, ktory sa mi akurat dostal do ruk, prerobit alebo nejaky taky kabel zabezpecit, ktory by mi dokazal napojit internet do tohto routra cez LAN kabel. Je to mozne do tohto dsl wifi routra, alebo to ide len do klasickeho wifi routra?
 

Dobry den, mam otazocku, mam v miestnosti tento router , pripajam sa cez wifi, ale potreboval by som sa pripojit i v druhej miestnosti kde nie je signal, je mozne zakupit wifi router, cize z D Link 2641R by som zapojil kabel do toho noveho wifi routra a signal by som mal aj tam?...zrejme bude na to treba Wankovy a nie dsl riuter, neviem, diky za odpoved..
 

a mas nastaveny signal na tom routri na maximum? Aj tak to v tej druhej izbe nema signal?
A na druhu otazku je odpoved ano, da sa, tak ako si to napisal, klasicky wifi router bez dsl budes potrebovat.
 

Dakujem za radu, kupil som od znameho Belkine router a funguje to : ))( druhu izbu som nemyslel hned susednu, ale o dve poschodia vyssie v rodinnom dome).
 

ahojte,pre vsetkych co maju problem s tymto firmware-om,tu je link na stiahnutie starsieho,s koncovkou ...105,ten ide krasne,bez problemov,nemate zaco. :-) http://www.best4you.sk/post188357.html
 

ak je jediny problem ,ten ze sa neda pouzit WEP pri wifi, a malo by sa pouzit WPA2, tak to ani nie je chyba, ale mozno aj zamer tkomu ako lepsie zabezpecit wifi siet na tomto routri.
 

Ja pouzivam WPA-personal a tiez mi to robi...Problem je v novom update...Po nahodeni predosleho ide vsetko ako ma :)

 

Mne sa po tej ich slávnej aktualizácii niekedy nechcú načítať niektoré veci na stránkach, niekedy zas áno... často je pomalší net, wifi oveľa pomalší.
Samozrejme, že chlapíci na linke 0800 123 777 (a volal som so štyrmi) vôbec o takýchto problémoch netušili :-) Poradili len zmenu WEP na WPA, ale nepomohlo...

 

Dobrý deň,
Chcel by som sa poradit o probleme mam aj novy aj stary wifi router DSL-2641R a ked sa chcem napojit na xbox 360 alebo na mobil tak to nejde proste ako keby ani v izbe nebol ten router ako keby bol skrity signal ako na mobile co sa da skriť pred bluetooth prosim co mam robit mam ist do Telekom a cele im to zburať ?:D
Zatial mam trpezlivosť ale už prechadza !!!
 

Je možné že wifi je skrytá, pokud bylo v nastevení routru zaškrtnuto pole "skrýt bezdrátovou sít"

Zde najdete manual, kde je obsaženo i nastavení wifi:

http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=2341
 

Tento problém spočívá v tom, že v zabezpečí WEP nelze použít hexidecimální znaky v klíči. Je to způsobeno malou chybou v novém firmwaru a nelze to vyřešit reklamací routru, protože i když se router výmění za nový, bude v něm úplně stejný firmware. Wifi lze zprovoznit, tak že se v klíči použijí ASCII znaky anebo jednoduše používat bezpečnější typ zabezpečení wifi WPA či WPA2. Vyřešil by to i nový firmware, ale pochybuji, že ještě vyjde nová verze vzhledem k staří tohoto modelu.

Pokud máte jiný problém s Wifi, tento model má jednu špatnou vlastnost. A to je, že se router musí, po zapnutí wifi v nastavení, restartovat. Jinak to má za následek nefunkčnost nebo omezený chod wifi.

Doufám, že Vám tyto tipy nějak pomůžou.

  Staršie komentáre