neprihlásený Sobota, 5. októbra 2024, dnes má meniny Viera
Windows Phone nepredbehne iPhone ani v 2017, tvrdia analytici

DSL.sk, 10.6.2013


Hoci podiel Windows Phone na nových predávaných smartfónov bude rásť, spoločnosti Microsoft sa s jeho operačným systémom nepodarí predbehnúť predajnosť iPhonov ani v roku 2017.

Po odhade IDC z konca uplynulého roka to očakáva vo svojom uplynulý týždeň zverejnenom odhade aj analytická spoločnosť Canalys.

Canalys v roku 2017 očakáva podiel smartphonov na všetkých predávaných mobiloch na úrovni 73% a celkovo 1.5 miliardy predaných smartphonov.

Dominovať má naďalej so 67.1% Android vďaka flexibilite a škálovateľnosti platformy a Android smartphonov sa má v roku 2017 predať viac ako miliarda.

Podiel iPhonov s iOS sa do roku 2017 zníži na 14.1%, pričom Canalys vychádza z predpokladu, že Apple nebude ponúkať smartphony najnižšej triedy.

Podiel Windows Phone na predávaných zariadeniach sa má celosvetovo zvýšiť z 2.4% v roku 2012 na 12.7% v roku 2017. Keďže v predchádzajúcich rokoch bude podiel iOS vyšší a podiel Windows Phone nižší, rozdiel v celkovej používanosti medzi iOS a Windows Phone bude samozrejme v roku 2017 ešte vyšší ako rozdiel v predajnosti.

OSPodiel
v 2012
Podiel
v 2017
Android67.7%67.1%
iOS19.5%14.1%
Windows Phone2.4%12.7%
BlackBerry OS4.8%4.6%
Ostatné5.6%1.5%

Podiel jednotlivých OS pre smartphony v 2012 a odhadovaný podiel v 2017 (dáta: Canalys)



Windows Phone bol uvedený na trh na konci roku 2010, analytici pôvodne očakávali postupný posun tohto operačného systému na druhé miesto. Ešte v odhade z júna 2012 napríklad IDC očakávala podiel Windows Phone v roku 2016 na úrovni 19.2% a získanie pozície druhého najpredávanejšieho OS na smartphonoch. Po vydaní Windows Phone 8 ale v decembri svoj odhad revidovala a Windows Phone predpovedá na 2016 s 11.4% tretie miesto a iOS druhé miesto s 19.1%.

Jednotlivým operačným systémom sa v jednotlivých krajinách darí odlišne, Windows Phone v prvom štvrťroku podľa dostupných informácií zatiaľ nebol najpredávanejším v žiadnej. Podľa informácií IDC z marca je vo viacerých rozvojových krajinách, na Ukrajine, v Južnej Afrike, Indii, Rusku, Argentíne a Poľsku, ale už na druhom mieste za Androidom.


      Zdieľaj na Twitteri



Najnovšie články:

OpenZFS konečne dostáva podporu pridania ďalších diskov do RAID-Z
4ka oslavuje výročie, zákazníkom dá 1 GB dát
Prvý WiFi router od OpenWrt v predaji
Alza v Česku spustila predaj liekov, na Slovensku ho zatiaľ nechystá
Seriál Fallout podľa počítačovej hry dosiahol 100 miliónov divákov
NASA laserom komunikovala takmer na pol miliardy kilometrov
Ďalšia generácia Intel CPU bude predstavená o týždeň, dostupná o ďalšie dva
Tesla zvýšila objem výroby elektromobilov, za svojimi rekordami stále zaostáva
Qualcomm chystá ešte nižší model Snapdragonu X, zrejme umožní lacnejšie PC
NASA vypla vedecký prístroj na sonde Voyager 2


Diskusia:
                               
 

nepredbehne ho, ani keby mu bezal oproti :-)
Odpovedať Známka: 0.3 Hodnotiť:
 

Apple hateri ti dali minusky :D
Odpovedať Známka: -4.4 Hodnotiť:
 

Odhadovat mobilny trh na 4 roky dopredu, to uz zavana riadnym sarlatanstvom..
Odpovedať Známka: 9.1 Hodnotiť:
 

preco? dostanes len taky prieskum aky si zaplatis.

Odpovedať Známka: 8.5 Hodnotiť:
 

preco? kazdy sa musi niecim zivit. ako povedala slecna z kriznej :-)
Odpovedať Známka: 8.6 Hodnotiť:
 

To zavana kavovou usadeninou a slepacimi drobkami...
Odpovedať Známka: 6.4 Hodnotiť:
 

Je to realne. Mnoho ludi uz migruje s hadroshitu na WP8, coskoro budem patrit medzi nich, ceny WP8 phonom pekne klesli, WP8 sa zlepsuje, jeho intuitivnost, vyladenost a hlavne bezproblemovych sviezi chod sa s handroshitom neda porovnavat, aplikacie pribudaju pomalsie, ale core aplikacie su a mnoho ludi potrebuje pre zivot zopar veci, rychlost a stability a nie milion handroshit aplikacii. Nevyhody handroshitu - deravy ako situ, extremna HW narocnost ako cisteho androidu tak nadstavieb, s HW narocnostou spojena vydrz, z dlhodobeho hladiska OS pre deti a nie pre ludi, ktori potrebuju telefon aj na ine veci ako hranie.
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

67% ludi si to asi nemysli. Google reaguje relativne velmi rychlo na rozdiel od MS...
Odpovedať Známka: 1.4 Hodnotiť:
 

2/3 ludi je debilna masa, ktora ani nevie, ze co je OS. A nasratych uzivatelov pribuda, pozri si fora a reakcie na S4, ktora pri vykonnom HW laguje ako opita svina. Dobre, v tomto pripade je to najma o TouchWiz a "idiot-features" od Samsungu, ale lagmi trpi aj cisty android, ten OS by bolo potrebne prekopat od zakladov, lebo zo svojej podstaty je narocny na hardware (java beziaca virtualne). Handroshit bude dominovat, ale len vdaka detom a lamam.
Odpovedať Známka: 2.5 Hodnotiť:
 

Ale prd, problemy to robi iba ludom, ktori tam nahadzuju task killery a battery savery a potom sa cuduju, ze im vsetko ide pomalsie a baterka menej vydrzi.

Do WP8 sa vrtat nemozes, preto sa ti zda blbuvzdornejsi. Tak nerootuj ani android, neinstaluj do neho kraviny a bude krasne fungovat aj ten.

Uz Galaxy S2 s Jelly Bean (a bez blbosti beziacich na pozadi) ide nadherne plynulo. Pokial ti seka S4, tak to je problem medzi stolickou a displejom.

Odpovedať Známka: -2.7 Hodnotiť:
 

Nie je to problem medzi S4a samsungom. Ten fon laguje. Lagovali aj fony co boli na pri predstaveniach samsungu ked ich novinari natacali a su aj videa kde laguju v recenziach. Rovnako od novinarov. A nemyslim, ze tam nahravali kopec blbosti aby to laglo. Proste to laguje.
Odpovedať Známka: 7.1 Hodnotiť:
 

Pouzivam Galaxy Nexus, rok a pol stary telefon, "iba" dvojjadro na "iba" 1.2 GHz. Parametrovo zhruba na urovni SGS2, (akurat ma displaj s vacsim rozlisenim, OMAP namiesto Exynos, PowerVR namiesto Mali a fotak s menej megapixlmi). A prekvapivo... nelaguje. Mozu sa tu sledovaci youtube videi aj roztrhnut a vypisovat o nenazranosti androidu, ale aj tradicni Apple fanusikovia, ked ho mali v ruke tak tvrdili, ze je plynuly rovnako ako iPhone.

Takze to mozem zhrnut: komu mam verit, svojim ociam a skusenostiam, alebo "diskuterom" pouzivajucim nazvy ako "handrosit", ktori nevedia zformovat argument, ani keby od toho zavisel ich zivot?

Odpovedať Známka: -0.8 Hodnotiť:
 

Neboj mam aj vlastnu skusenost. Mimochodom, tie staznosti na lagovanie na samsung fore od uzivatelov su co? Prisli ludia sa stazovat co videl S4 niekde na utube? Tam mas plny kopec ludi co vlastni S4a ten fon laguje. Neviem na co tu pisat opak, ak sa to neda ani vyvratit. Proste laguje. Mne je to uplne jedno, ze laguje ja ho nevalstnim. Ale natahovat sa, ze sa to nedeje pricom kopec majitelov to tvrdi je trochu mimo zdravy rozum.
Odpovedať Známka: 5.8 Hodnotiť:
 

A laguje im v stave, v akom ho vytiahli z krabice, alebo az potom, ked si ho "prisposobili"?

Pretoze tiez som videl expertov, ktori z perfektne funkcneho telefonu dokazu zopar dobre mierenymi zasahmi urobit kram. Zvycajne je to presne ten typ, ktory si mysli ze rozumie IT a o to hlasnejsie sa dokazu rozkrikovat na forach.

Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

Mne doma laguje Nexus 7 a to v nom mam nainstalovany iba ES File Explorer, RSS reader a PDF reader. Staci si v chrome otvorit 3-4 taby, mat otvorenu nejaku PDF knizku a medzi prepinanim apllikacii si mozem ist urobit kavu.
Odpovedať Známka: 6.2 Hodnotiť:
 

Trepes piate cez deviate. Mam ako SII tak SIII a otvorene mozem povedat, ze so stock ROMkami su to nepouzitelne telefony s biednou vydrzou, chabym vykonom a o nestabilite skoda slov. SII mi ide nadherne plynulo, ale len vdaka custom ROMke a dorinmax kernely. Na SIII sice nemam AOSP pre nutnost pouzit nie safe kernel bez lahkej cesty nie len k unrootu, ale hlavne yellowtriange pri rieseni zaruky potrebujes odstranit hardwarovo (nie cez app) a pri SIII to uz nie je take jednoduche ani donglom s rezistorom. Na oboch telefonoch testujem ROMky a official SAMMy based ROMky od Samsungu su katastrofalne. Staci zopar aplikacii a zadychava sa aj SIII, o castom prehrievani opat skoda slov. Takze netrep, potom nemozes vyuzivat svoj Galaxy naplno, ked s nim nemas problem na stock ROMke (asi len volas:D).
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

S2 so stock 4.1.2 bezi nadherne.

Jednoducho sa nerypem do niecoho, co nemam cas a priestor dotiahnut do konca. Takze neflashujem neotestovane romky a potom sa nestazujem, ze nieco nefunguje a "moze za to android".
Odpovedať Známka: -0.8 Hodnotiť:
 

Nezmysel, testoval som aj stock 4.1.2 - po case lagy a co bolo horsie zahrievanie, dost vyrazne v oblasti fotaku, tato issue je znama, Samsung nevie dotiahnut ROMky, to je holy fakt. So stock ROMkami su Samsung telefony degradovane. Ty ani nemas predstavu, co znamena sviezi system ked sa dokazes uspokojit so stock Samsung ROM:DDD A ani AOSP typu SuperNexus, co je cisty android pre Samsungy sa to nechyta na Windows Phony alebo iPhony. Skus sa niekedy pohrat s WP8 alebo iOS a potom pochopit, ze co myslim, ked pisem o sviezom systeme:DDD
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Aj napriek tomu že neviem prečo sa hádate keď sa možete pobiť by som chcel niečo napísať. Ako sa môžu ľudia sťažovať na android som pochopil až keď som mal v ruke wildfire a xperiu mini custom od orange !
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Skus dat do toho isteho hardveru iOS alebo WP8. Vies, to potom nie je chyba Androidu, ze vyrobca robi low-cost masovku s neadekvatnym hardverom.
Odpovedať Hodnotiť:
 

to nieje pravda. Nokia Lumia 610 ma 256MB Ram a funguje sviznejsie a plynulejsie nez Samsusng S3
Odpovedať Hodnotiť:
 

A nebezi na nej nic, okrem holeho systemu. Napr. Skype. A to sa za tie tri usetrene dolare za RAM oplati. Okrem toho plynulejsia mozno je, ale rychlejsia urcite nie. Kym doanimuje kontakty, na tom S3 uz si aj dotelefonoval.
Odpovedať Hodnotiť:
 

to je krasne ..kupim si telefon za 600euro aby som mu musel prepalovat rom :D :D amazing android is amazing :D
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Galaxy S2 s Jelly Bean rozhodne nejde nádherne plynulo, rovnako ako ani najnovší S4 (aj keď už je to lepšie).
Odpovedať Známka: 0.9 Hodnotiť:
 

Su dva dovody - prvy plynie so samotneho androidu vydavaneho Googlom a zasraneho Google sluzbami, ktore pri stock ROMke su vzdy aktivne spustene aj ked ich nevyuzivas, sice po nastaveni (napr. vypnuti syncu) dosiahnes to, ze nebudu zatazovat CPU, ale stale budu zaberat RAM. Druhy problem je samotny Samsung so svojimi sluzbami (nie je to len TouchWiz, aj Samsung tam nasere plno svojich veci). Na optimalizaciu sa tradicne sere. To je rozdiel v pristupe medzi androidom a WP8 (a iOS), kde ide vyrobcom aj o optimalizaciu k hardware. Je to sposobene aj mensim poctom zariadeni, pri androide je zariadeni cele stovky a realne to ani nie je v silach zoptimalizovat (narozdiel od jedneho iPhonu alebo par Lumii). Staci si pozriet, ze kolko taskov je spustenych hned po starte. Si ani neviem predstavit, ako by to lietalo, keby nativne na takej SIII alebo S4 bezal WP8 alebo iOS, ked papierovo su parametre tychto Samsungov daleko lepsie ako najlepsich WP8 phonov (aj iPhonu).
Odpovedať Známka: 8.5 Hodnotiť:
 

Pre .ja - tu si pozri moju vydrz na SII, ktory pouzivam len ako druhy telefon ked idem vecer niekam, kde mi na telefone az tak nezalezi a vyuzivam ho viac menej len na hovory a skutocne kratke navstevy netu cez 3G, plus mi na pozadi bezi Avast (androidu bez antiviru neverim, aj ked si kontrolujem opravnenia, mozu byt niektore skryte a android ma dier viac ako dost).

Ma viac ako rok s povodnou bateriou, custom ROM, ak taku vydrz dosiahnes so stock 4.2.1 na viac ako rocnom SII tak Ti poslem kvety kamo:DDD - pozri tu:

http://i44.tinypic.com/1icspu.png
Odpovedať Známka: 4.0 Hodnotiť:
 

Co jako to tu plodis za fantasmagorie? 9% displej? Ved to mas hodnoty ako tie teoreticke od vyrobcu, ked je fon zavrety niekde v labaku v skrinke. Na mojej sunke lumii 610 dam v POHODR tri dni a to mam jas naplno, vibracie, zvonenie naplno, zopar sms denne a k tomu asi pol hodina denne. Po troch dnoch ho radsej nabijem, aby ma nenehal niekde visiet. A nepravidelne dam v priemere par MB za den.
Odpovedať Známka: -2.7 Hodnotiť:
 

Nauc sa citat, pisem o SII s androidom! Ano, ked chcem dosiahnut taketo hodnoty tak jedine s vyladenou custom ROMkou, nepisem o Windows Phone!

A toto chcem kazdemu ujasnit! Doteraz som ziadne S (okrem S4 nevynechal), ale uz ma nebavi sa hrat s custom ROMkami, potrebujem cas na ine aktivity a prave preto pokukavam po niecom s WP8.

Este nech dorobia IB aplikacie a uz nebudem mat najvacsi dovod nepresedlat na WP8.
Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

Samozrejme viem, ze porovnavam WP a Android. Len som si spomenul na vsakovakych tunerov ktorym vraj drzia s2/3/4 nerealnych 10 dni beznej prevadzky a viac. Chcel som poukazat ze nieje smartphone ako tolko ospevovany androphone, minimalne co sa vydrze tyka.
Odpovedať Hodnotiť:
 

---------- ---------- ---------- ---------- ----------
Na margo HW a narocneho SW, problem je scasti aj tu:
http://www.dsl.sk/article.php?article=13116
Diskusie (druha polovica): Smutna Odysea 9 a 10
---------- ---------- ---------- ---------- ----------
Odpovedať Hodnotiť:
 

A vies ty kdo tvori tych 67%? Deti, pausalovci ktori chcu nieco pekne dotykove, darceky, atd...

Ostatnych par % su mozno nejaky specialisti.
Odpovedať Známka: 3.8 Hodnotiť:
 

Keď používaš slovo handrošit predstavujem si ťa ako decko alebo jebákmi obsypaného tridsiatnika s okuliarmi s hrubými sklami bývajúci u mami .
Odpovedať Známka: -4.7 Hodnotiť:
 

nečum toľko do zrkadla!
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Tým aký slovník používaš len svedčíš sám o sebe aký si obmedzenec. Keď napíšeš "Handroshit" ako keby si povedal, som demement, prepáčte.
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

Vôbec nechcem obhajovať jeden či druhý systém , len chcem povedať že pre mňa sú slová ako Handroshit a Mrkvosoft znaky duševnej nevyzretosti .
Odpovedať Hodnotiť:
 

aj android nik necakal ze takto daleko dojde ze trhne aj jablko aj mrkvosoft, tvrdit ze 2017 a co vtedy bude je absolutne nerealne, dokonca ani na dva roky dopredu nemoze nik predpokladat, technika tak napreduje, vyvoj a ekonomika sa meni z mesiaca na mesiac, moze niekto niekoho kupit atd, to je len skor na informaciu a nie ze tak sa stane.
Odpovedať Známka: 6.2 Hodnotiť:
 

Tiez suhlasim s tebou, urcite budem nabuduce zvazovat daky Widnows Phone telefon ak sa nezlepsi android a jeho otrasna narocnost a rychlost.
Odpovedať Známka: 3.6 Hodnotiť:
 

WP pribúda podieľ 1% / rok ... teraz má 2,4% ... takže stačí už len 97,6 roka a bude mať podieľ majster galaxie :)
Odpovedať Známka: -7.1 Hodnotiť:
 

Takze predpokladas asi ze podiel wp bude narastat 97.6 roka a pekne linearne? Lolo.
Odpovedať Známka: 8.8 Hodnotiť:
 

Nikto Ti nemôže dať to čo Ti analýza môže sľúbiť ! ;)
Odpovedať Známka: 8.3 Hodnotiť:
 

Ja len nepochopím, kto týmto analytikom za tieto nezmysly platí peniaze. Do roku 2017 svoj odhad ešte 15x upravia a nakoniec to bude aj tak inak. K čomu to je dobré?
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

2010 Analytici v novembrovom prieskume agentúry Reuters predpovedali, že Nokia predá v tomto roku 458 mil. mobilných telefónov po tom, čo v roku 2009 predala 424 mil. zariadení.
2012 Analytik banky JP Morgan si však myslí, že by sa s výrobou smartfónov mala rozlúčiť úplne. Firmu môže zachrániť útlm divízie mobilných telefónov a presunutie stredobodu aktivít na telekomunikačný trh. Dopyt po zariadeniach, ktoré sú stavebnými prvkami mobilných sietí neutícha.
2012 Analytici ze společnosti Strategy Analytics vydali srovnání rychlosti prodejů tří nejznámějších chytrých mobilních platforem, ze kterého nečekaně vychází vítězně Nokie řady Lumia. Podle studie se za první tři čtvrtletí existence na trhu prodalo více Lumií než ve své době iPhonů i modelů Galaxy od Samsungu.

Čitať analýzi je ako pozerať správy na markíze/jojke .



Odpovedať Známka: 6.7 Hodnotiť:
 

K manipulovaniu verejnej mienky. Odobne tomu verim asi ako podplatenym vysledkom slovenskych agentur, robenych na vzorke dvadsat ludi, proste cisty shit.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Kým moja 920 funguje v pohode, neseká, nemusím čakať na pustenie foťáku 2 minúty a nepadajú mi aplikácie... tak ma nejak neserie že nepredbehne iPhone.
Odpovedať Známka: 7.7 Hodnotiť:
 

No mna by zaujimalo, ako by sa na to pozerali analytici z Microsoftu... :-)
Odpovedať Známka: 2.5 Hodnotiť:
 

Ja dokonca ocakavam vacsi narast Windows Phone. Ak nie si decko alebo kutil tak musim mat ten isty nazor. Mna android sere, to nie je pouzitelny mobilny OS pre produktivnych ludi, su len dva extremy, deti a socky, ktore akceptuju vsetko alebo kutili s mrte casu, ktori maju cas nato, aby si ho vyladili. Produktivny clovek potrebujuci podstatne veci, ktory sa nechce iritovat a stale nad niecim rozculovat musi pochopitelne hladat nieco ine, bud iOS, WP8 alebo BlackBerry. A o tom to cele je.
Odpovedať Známka: 5.8 Hodnotiť:
 

"kutili s mrte casu, ktori maju cas nato, aby si ho vyladili."

No ja si ho ladim kedy sa mi zachce a to ani niesom kutil. No a telefon mam staru nokiu.
Odpovedať Známka: -7.8 Hodnotiť:
 

A co si tam ladis? Ze ci chces vyzvananie od Biebera alebo Taslera?
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Ja ladim staticke tapetky, aby sedeli na moj atypicky displaj
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

jaj bola rec o ladeni telefonu? aha tak nic!
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

"Operačný systém nepredbehne smartfón ani v 2017, tvrdia analytici"

Tomu vravím porovnanie.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

po tomto fail-u co predviedol apple s iOS7 to bude este skor
Odpovedať Hodnotiť:
 

Keď telefónu nestačí k plynulému behu 768MB RAM, niečo je fakt zle. A s Androidom mi takto veľká pamäť naozaj nestačí. Niečo je zle.
Odpovedať Hodnotiť:

Pridať komentár